Keljon Apteekin monipuoliset palvelut

Reseptit

Reseptilääkkeiden toimitus sujuu meillä joustavasti suoratoimituspisteistä. Käytössämme on varastorobotti, joka nopeuttaa reseptien toimitusta ja antaa aikaa neuvontaan. Reseptien uusiminen on meillä maksutonta ja lisäksi autamme muissakin e-reseptiin liittyvissä asioissa.

Lääkeneuvonta

Lääkeneuvonta on oleellinen osa apteekin toimintaa. Farmaseuttisen henkilökunnan kanssa voitte keskustella lääkityksestänne tai lääkityksen mahdollisista haitta- tai yhteisvaikutuksista. Mikäli lääkityksessänne huomataan ongelmia, olemme yhteydessä lääkäriin. Henkilökunnan ammattitaitoa pidetään yllä säännöllisellä koulutuksella. Apteekkimme astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilöillä on uusin tieto näiden sairauksien lääkehoidosta.

Lääkevaihto

Reseptilääkkeiden vaihtaminen edullisempaan alkaa olla tuttu jo asiakkaillekin, mutta vaihdon yhteydessä neuvomme aina perusasiat. Kerromme myös aina, mikäli lääkkeesi on vaihdettavissa edullisempaan lääkevalmisteeseen. Lääkkeet, hinnat ja korvaukset:

 laskuri

Kelakorvaukset

Kela ja apteekit ovat sopineet lääkkeiden suorakorvausmenettelystä. Suomessa asuva, Kelan toimistojen piiriin kuuluva vakuutettu saa sairasvakuutuslain mukaisesti korvattavat lääkkeet apteekista esittämällä voimassa olevan kela-kortin tai KELA- merkinnällä varustetun henkilökortin. Asiakas maksaa lääkkeistään tällöin ns. omavastuuosuuden.  Pitkäaikaislääkitystä käyttävien asiakkaiden kannattaa keskittää lääkeostonsa kolmen kuukauden eriin, jolloin omavastuuosuudet jäävät pienemmiksi.

Työpaikkakassat

Työtapaturman hoitoon tarvittavat lääkkeet saat apteekista veloituksetta mukaasi, kun lääkäri on tehnyt reseptiin merkinnät työpaikasta ja työpaikan vakuutusyhtiöstä.

Jos olet työpaikkakassan jäsen, saat reseptilääkkeesi meiltä veloituksetta tai maksamalla kassan määrittämän omavastuuosuuden. Tietoa kunkin työpaikkakassan korvausperusteista saat omasta kassastasi.

Apteekillamme on sopimus seuraavien työpaikkakassojen kanssa:

 • Jokilaakson sairauskassa
 • Koneen työntekijöiden vakuutuskassa
 • Koneen toimihenkilöiden vakuutuskassa
 • L&T sairauskassa
 • Metalsin sairauskassa
 • Metso
 • Pohjola (terveysturva)
 • Rautpohjan sairauskassa
 • Repolan toimihenkilöiden sairauskassa
 • Sairauskassa Rollikka
 • Tampereen kaupunkikonsernin vakuutuskassa
 • Tapiola-yhtiöt
 • Tradekan sairauskassa
 • Vakuutuskassa Enerkemi
 • Äänekosken tehtaitten sairauskassa
 • Yle Oy

Lääkkeiden annosjakelupalvelu

Annosjakelu on apteekkimme palvelu, jossa asiakkaan säännöllisesti käyttämät tabletti- ja kapselilääkkeet jaellaan dosetteihin tai koneellisella annosjakelulla (ANJA) muovisiin kerta-annospusseihin. Annosjakelu on hyödyllinen palvelu erityisesti ikäihmisille.

Inhalaatiohoidon tarkistuspalvelu

Astmalääkkeiden käyttäjän on mahdollista tarkistuttaa lääkkeiden oikea inhalaatiotekniikka apteekissamme. Oikea inhalaatiotekniikka vähentää sekä lääkkeiden kulutusta että hengitettävistä lääkkeistä johtuvia haittavaikutuksia, kuten suun kuivuutta. Varaa aika puhelinnumerosta 010 666 1080.

Omat inhalaatiolaitteet täytyy ottaa mukaan. Hinta kanta-asiakkaille 15 €, muut 20 €.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Jos haluat keskustella lääkkeiden käytöstä tai epäilet mahdollisia lääkehaittoja, varaa aika puhelinnumerosta 010 666 1080. Palvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat ja -ohjeet sekä lääkkeiden soveltuvuus iäkkäille. Tarkistuksesta saa kirjallisen yhteenvedon.

Hinta kanta-asiakkaille 25 €, muut 30 €.

Lääkkeenvalmistus

Valmistamme lääkärin määräämät seosvalmisteet sekä omia perinteisiä valmisteita varastoon paikan päällä. Oman lääkevalmistuksen ansiosta pystymme toimittamaan valmistettavat lääkkeet jopa samana päivänä.

Lääkejätteet

Vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, eikä niitä pidä käyttää. Kotitaloudet voivat tuoda veloituksetta vanhentuneet lääkkeet apteekkiin hävitettäväksi. Elohopeakuumemittarit ja jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix-tabletit ja Betadine tuotteet) on hyvä lajitella erikseen. Lääketurvallisuussyistä johtuen apteekki ei hyvitä asiakkaalle kertaalleen luovutettuja käyttämättä jääneitä lääkkeitä, koska apteekki vastaa osaltaan luovuttamiensa lääkkeiden asianmukaisesta käsittelystä. Käyttämättä jääneitä lääkkeitä ei voida palauttaa myyntiin. Neulat ja ruiskut tulisi tuoda hävitettäväksi tiiviisti suljetussa astiassa. Lisätietoa lääkejätteiden lajittelusta löydät täältä.